Thursday, January 21, 2010

farewell penang

hari ni.... 2nd last day aku kt penang... huhu... smlm br dpt khabar berita yg aku di sini.. smp jumaat jek... perasaan aku berbaur.... sbb ade yg best ngan x best.. ade yg aku syg nk tglkan.. bkn org.. tp suasana keje kt cni... there... xkan sama cm kt cni.... i'm so² sure...... tp aku duk cni... kurang kawan.. xtau nape.. aku ni ssh sgt nk msk dgn org cni.. kasar semacam jekkk... tah laaa

tp kalo ada jodoh ngan org cni.. aku xkan menolak.. tp ade ke?? tah laa.. cm xde.. ahakss...

hahah sedih nk tglkan member umah yg dah 3 bln bsama² dgn aku... msk sama.. mkn sama... adoiiii

tp!!!!!! yg paling malas..... nk packing!!!!!! tension giler... ahaksss

but... UDA Land North... always in my mind... esp sales n marketing section.... luv u all

Monday, January 18, 2010

2010 and strip dance......

lame x post entri.... sebab:- malas.... sibuk.... tah pape arr... lebih byk abeskan masa melayan fon and facebook... ahakss.... azam tahun baru kot.. ehheehe..

mcm xde idea pon ade gak... skrg pon aku looking 4ward utk balik kl... sayang gak nk tglkan penang.. ermmm... tp bln 2 member aku ajak plak mai penang.... duk kt hard rock hotel.. dia ckp.. bwk diri jekkk... everything dia blanje.. fuyooo ni sme sebahagian plan dia b4 get marry bln 6.... bachelor party laaa kononnye... ahakss... otak mula nk putar².. ermmm supaya ada strip dance.... fuhhh... man in a cake.. adoiiii melampau ke imaginasi aku... lantakkkk.. ade aku kisah....

Thursday, January 7, 2010

diari seorg lelaki

Nk aku cite kan.. kisah seorg teman … aku namakan dia R…. sbb cite ni ade laa sket² yg agak explicit content dia… huhuhu..

R ni… lelaki laa… dia berumur 28 this year… br 2 bulan jd duda…. And his wife already 6 months leaved him……..dan dia ada 2 org anak…. Aku bkn apa… a bit of kesian… coz dia ni converted… almost 5 years….

Dia cite kt aku… wife dia lari ikut lelaki lain… lelaki yg wife dia ikut tu… dah pon berkahwin….. ermmm xtau laa ape yg that woman nk….

Aku just jadi helping hand.. sbb aku xnk dia terpesong.. and balik pada agama asal dia… actually dia ni org penang.. but kerja di melaka… marine…. Dia tglkan agama asal dia kristian sbb nk kawen…

Dia ckp kt aku.. time tu mmg dia jahil giler……. Masa dia br kawen…. The reason why dia kawen dgn ex dia tu.. sbb dia rasa btanggungjawab.. pada that girl that time.. sbb dia dah sentuh pempuan tu…… sdgkan masa dia kenal pempuan tu.. pempuan tu dah ada 2 anak luar nikah.. dia cite kt si R ni… dia kena rogol… time umur dia 13 and 15…. Ermmm aku cm x caye jek.. tp si R ni plak na├»ve giler leh caye ckp pempuan tu.. and sanggup nk kutip pempuan cm tu utk wat bini…..

Masa diorg br kawen… pempuan tu penah lari ikut jantan len…. Tapi last² dia balik smula kt R ni.. lepas lelaki tu tinggalkan dia… si R ni.. aku tatao laaa bodo ke hape.. still trima dia…. Mulia laaa aku rasa. Isteri sendiri dah kena tebuk ngan jantan len pon dia still accept….

Pempuan ni skola bodo… smp tingkatan 3 jek…. Then pempuan tu anak angkt… so dia xtau institusi kekeluargaan tu cm ne… the bond yg terjalin between family.. dia xrasa.. that’s why dia liar.. si R ni yg rasa kesian kt dia… sanggup amik jd bini…. Tp tu laa org kata…. Mcm melepaskan anjing tersepit…..

After 4 years kawin…. And have 2 kids… pempuan tu buat hal lg…. Si R ni izinkn isteri dia kerja… kt tempt kerja dia skandal dgn laki org… smp kekadang x balik umah… bila tye.. kata tdo umah kawan.. dia tglkan suami n anak2…. Bila balik umah… si R ni mtk laa dia tunaikan tanggungjwb… tp dia kata penat laa.. hahahah yg syok tu.. dia ckp pempuan tu siap sapu minyak panas kt badan2 dia… utk elak dr bsama dgn si R…. Xtau ke dosa menolak permintaan suami utk bsama… ishhh….

One day.. ada org call si R ni.. bgtau nampk bini dia meronda dgn jantan…. Apa lg dia p laa cari bini dia…. Dia p langgar motor diaorg… bini dia jatuh.. pastu cm pengsan laaa…. Dia hangkut bini dia bwk balik…. Dia ckp.. masa dia salinkan baju bini tu.. nampk byk sgt love bite kt dada bini dia… korg2 paham je laaa ape tandanya tu…….so terdetik laa kt ati dia… patut laa pempuan tu xnk bsama dgn dia… rupanya takut kantoi kot dah men dgn jantan len… kesian nya….. tp dia still syg n nk jaga that bitch…. Smp pempuan tu elok…dia blah terus.. tinggalkan family.. and anak2 yg still kecil…. Smp ati sorg mak wt cm tu… apa nk kisah.. dia pon da ada 2 anak luar nikah… bkn dia bela pon…

Pempuan tu ckp lelaki ni x bg dia puas laa… ape laa… aku ckp kt dia.. org kalo da x suka.. dia akan cari apa saja alasan utk bpisah.. tmasuk berbohong…..

Dia ckp kt aku… 6 bln dah dia tahan diri.. dia kate kalo lelaki lain.. mau dah balun mana2 pempuan…. Aku mmg salute dia laa tang tu….sbb dia ni jenis kalo dah sayang sorg… sorg je…masa bini dia nk kuar umah… dia siap merayu… menangis sme.. pempuan tu buat ati kering jekkk… hampehh….

Skrg ni dia sorg2 je kt melaka… anak2 dia kt penang dgn mak dia.. aku ckp kt dia.. cepat2 cari pengganti.. x elok anak2 dia tgl cm tu.. nnt budak 2 keliru.. ye laa berlainan agama….

Skrg ni dia mmg da xde hati kt ex dia lg.. tp pempuan tu yg cari dia balik… tah pape jek… sbb lelaki yg dia ikut lari tu pon da balik kt bini dia smula…. Hampeh.. igt semua org leh trima cm tu.. bkn semua.. xde org yg leh trima…

Dia leh tuduh sme si R ni nyer salah.. x pandai jaga bini.. layak ke pempuan tu ckp cm tu.. after apa dia da buat… giler… bini tu yg xpandai jaga diri so nk jaga cm ne lg… dia slalu ckp kt aku ex dia tu pempuan sundal… tu br betul sundal… aku yg x wat pape pon penah gak dpt title tu… ermmmm.. aku ckp… kite kawen ni.. kena siasat latar belakang family pasangan kite.. bkn men kawen nk seronok jek…… tu tuntutan agama..

Pempuan tu ckp dia lelaki dayus laa ape laa…aku ckp kt dia.. ada hikmah semua terjadi.. Allah bg dia peluang sekali lg utk memilih…. Teman idup yg sebaik-baik nya…. Aku ckp.. dia bkn lelaki dayus apabila melepaskan pempuan cm tu… dia akan lg dayus if still trima je… lelaki dayus x dijanjikan syurga smp bila²… lelaki dayus adalah lelaki yg membiarkan isteri bergelumang dgn dosa…. Dia kata.. dia jdkan pengalaman ni… 1 pengalamn berharga… aku suh dia dalami agama… skrg ni alhamdulillah… dia x laa sejahil dlu….. malah apa info dia dpt.. dia kongsi ngan aku… and apa info yg aku taw.. aku bgtau dia… sbg kawan aku rasa btggjwb utk membawa dia ke arah kebaikan.. dlm situasi cm ni…. Emosi dan akidah boleh terpesong dgn mudah…

Kalo korg di tempt dia.. apa laa yg korg akan wat…. Aku rasa mau mati pempuan tu dikerjakan…. Tu laa.. nasihat aku… jadi setia…. Had kan diri kite dgn seseorg bila kite dah commit wif something/someone…. even sbg kawan sekalipon...
so sama2 laa kite doakan kwn aku tu bertemu jodh yg baik selepas ni....

Wednesday, January 6, 2010

yeo's yogurt drink

fav drink aku skrg... adalah yeo's yogurt drink.... sodap wooo... tatao cm ne leh addicted kt minuman ni.... smp housemate aku pon turut mengilai air yogurt ni.. ahakss..... pantang turun kedai.. mesti akan bw balik mende ni... kalo kt kdai tu xde stock air ni... sure kecewa.. last2 p mamak order nescafe ais....
yeo's yogurt ni.. ade 2 perisa.. 1 original.... 1 lg grape... aku prefer yg grape.. sodap.. yg ori pon sodap gak.. pendek cite sume sodap....
kalo korg tye.. cm ne rasa dia... korg bygkan aje vitagen.. tp ia lg sodap dr vitagen... ermmmm terasa nk minum lak air ni skrg... adoiiii



Tuesday, January 5, 2010

bella




cite sat ttg budak umah aku.. bella.... dia ni giler... pg keje pakai tudung.. kuar jenjalan.. xpakai.. dia cite.. sbb masa dia interview kje skrg ni.. blah pg ade inteview kt mahkamah syariah.. so sah2 kena pakai tudung.... so sbb pg tu dah ada interview.. then ptg tu plak interview kt tempt dia keje skrg... skali harung jek.. hampehh... ahaksss..


org nyer berumur 23 thn.. sempoi jek... bf dia duk sama tempt ngan kami cuma lain2 blok.. ermmm kemain rajin laa si bella ni memasak utk bf dia.. so aku tumpang sekaki... dia laa punca aku makin membesar duk kt penang ni... dia tu kerempeng xpe arr....


bella ni ske mengemas... pastu kekadang giler gak pale otak dia ni... bila time aku syok² dok layan tipon kt bilik.. nk romantik2.. dia mesti dtg wat keje bukan2 nk pedajal aku... menjerit2.... ayang laa abg la... giler.... kalo tgk muka.. mmg korg x caye laa ape dia ni nyer perangai...


pastu... dia ni bermusuhan ngan jiran kitorg yg ske menyibuk.. yg aku pelik tu.. antara kami bertiga.. dia je slalu bertembung dgn penyibuk tu... hahahah.. kelakar je aku rase..... kalo dia msk hempas2 pintu.. sure sbb bertembung ngan badut2 umah dpn....
ngan bella ni leh kawtim sket... tu yg syok tu.... pastu dia ngan bf dia.. dah laa duk dekat2.... ari2 lak jumpa... tp setiap stgh jam if dia ada kt umah.. mesti akan call.... adoiii... time tu aku lak slalu pedajal....
dah tu kalo aku mandi ke ape ke... ade ke kekadang dia p gegar pintu... pastu p tutup lampu... giler arrr budak ni... smlm... dia wat cm tu.. smp terbabas berus gigi kt gusi... skt... aku ckp.. aku akan balas dendam.... hahahahah....
so pasni aku akan balik kl.... aku ckp kt dia.. dtg kl... roger2 laa aku... bwk duit byk2.. ahaksssss.. tp bella ni jenis x berkira... tu yg bagus... kalo beli ape2... xde hal nk kongsi2... so aku pon cm tu gak....

Monday, January 4, 2010

2010

haluhaluha..... ermmm tgk title aku.. mesti ramai yg guna title tu... tgh panas isu tahun baru.. aku x nk cite ttg mlm thn baru aku ke.... azam tahun baru ke... ape... ke... just... nk tunjuk pic.. ahakss... manggatelsss sekejapss......
ermmm nk mtk pendapat.. ok ke rambut aku curl cm kt bawah ni... saje igt nk ubah image.. aku nk tglkan.. natasha yg dlu... nk come out wif something fresh... ade beberapa org suh aku pakai tudung... tp.. tah lom terbuka ati.. watpe gak.. if aku pakai tudung sat.. buka sat... kalo pakai tudung tu.. if nama jek jumpa org yg bukan muhrim.. kena laa pakai...ni x.... memilih org jek.. so aku x nk laa jd hipokrit cm sesetengah org itews.......


ni pic dgn rambut curl.. ade volume sket.... amacam?? ok x...
ataupun just leave my hair cm ni.... p/s ni pic pg td... tlg highlight nama kt baju tu..
NATASHA SYIBA ok.. ahaksss