Thursday, December 31, 2009

thanks to facebook....

Seorg lelaki request as friend dr aku.. nama dia MAZLAN AZIZ…. Pada mulanya.. aku xde laaa cm kenal.. aku approve jek.. ye laa mana taw kan ramai yg ske jek nk search2… then add…

Tetiber aku teringt pada seseorg…. Yg namanya sama… then aku amati profile dia… I know it’s him….

Dia lelaki yg aku pernah admire… aku kenal dia since aku form 2… while he’s in pusat asasi UIA….. aku lupa mcm mana kami kenalan… tp kami bkwn dgn berutus surat… maklumlaa time tu xde lg mende yg nama nya enset ni.. if ada pon.. utk org kaya2 jekkkk…

Aku admire kt dia.. sbb dia ni baik.. always bg aku nasihat… and x condem aku… aku ske tgk tulisan tgn dia.. sgt cantik dan kemas… utk seorg lelaki tu da tahap cantik giler… mendorong aku utk kerap tulis surat kt dia… kalo sape2 dtg umah aku.. korg akan lihat ade byk koleksi surat2 lama yg aku kumpul dr zaman aku skola.. skrg ni tulis surat pon malas… bg kt bos pon men email2 jek…

Kekadang kami kongsi benda2 pelik.. aku pernah bg dia… nescafe nyer pembalut laa ape laa.. then ade laa benda2 yg sweet.. setiap kali tu… dia akan balas balik.. bg aku mcm2.. seronok berutus surat ni…..

Kami saling berhubungan smp laa dia habes blajaa… seterusnya aku plak abes blaja….. time tu kami dah x… paka surat… dah ada enset sms jekkk….. dia pon dah jadi english teacher kt pahang time tu….. sdgkan aku terkontang kanting cari keje…. Dia penah ckp kt aku… yg dia ada perasaan kt aku… tp aku yg masih mentah ni.. just memain.. just ignore it….. walaupun mmg aku ade gak minat kt dia…..

Dia penah ckp kt aku…. If 1 ari aku x kawen lg… dia ckp… kite kawen bdua laa… huhuhuhu… aku pon… gelak bgai nk rak arr… ye arr ade lakk wat deal cm tu……. Tah cm ne… 1 ari tu… dpt msg dr dia… dia ckp dia nk kawen…. Pastu aku pon reply…tahniah.. dia ckp… sy tunggu awk…. Tp awk tak mau… awk memain… kami terputus hubungan bila dia da kawen…..

Ermmm baru aku sedar… 2 kali dah aku tolak jodoh… ikhlas org nk ajak aku kawen… aku ke yg x sedia lg????

Now he’s come back…. Tgk pic dia….. and his family… also.. dah ade baby girl… ermmmm da perfect hidup mazlan…. Aku????
thanks to facebook.. sbb mempertemukan kami kembali.. ahakss.... aku anggp dia cm abg k... bkn yg lebih,,, aku x lapar kt laki org.. hehheh

problem...

1 problem dah setel.... and it's the biggest..... alhamdulillah.... so sme soal cinta aku letak blkg2 sket.... my aim for 2010... nk cari duit lebih.. (in halal way) sbb ramai yg suka down graded... meaning cari duit lebih tu... idiot person..... kalo ada jodoh.. aku akan.... ikut plan awal.... plan ape??? ermmm certain peoples mesti taw ape aim aku 2010 berkenaan jodoh ni......

dah laa malas nk ckp byk.. just... aku nk mulakan 2010 ni dgn gembira....... welcome 2010

Monday, December 28, 2009

tribute to fatheem

fatheem <---- click to view....

hye sume..... kali ni.. aku nk highlight blog kwn aku... yg sedang dlm masalah... ermmm.... dia kawan terbaik penah aku ada... dia laa.... antara insan pertama yg aku kenal... time aku jejak kaki kt uda holdings berhad...... most outshine girl.... with expression yg giler... membuatkan sme org nk kawan dgn dia.. tp ditakdirkan... kami laaaa yg paling rapat.... share problem... and happiness.. kami penah nangis same2.......

but.. lately... byk problem yg dia alami... it's because of a guy.... which she's in love with........ tp that guy milik org lain......

aku xtau cm ne.. dia leh deeply in love dgn lelaki tu.. yg merupakan our senior... keje.. kt ofis yg sama.. bangunan yg sama....

bila dia sedih.. aku pon turut sedih... sayangnya.. kami jauh... dia kt kl.. sdgkan aku msh tcampak kt penang.....

apa yg aku mampu bg... is... kata2 semangat... so.. u guys.. if nk bace blg dia.... click link kt ats tu.... and feel free utk bg kata2 semangat.....

to fatheem... be strong.... don't give up~!!!

Saturday, December 26, 2009

sang mantan- nidji

aku dgr lagu ni.. sbb ade akak ofis aku ske dgr... dia ckp... lagu ni syok.. ade kena mengena ngan kisah dia ngan ex laki dia... ahakss... so aku pon... dgr wat kali pertama... mmg layan.... syok gak.... slalu gak lagu ni men kt radio....



Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar
Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar
Reff:
Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Mana janji manismu
Setia sampai aku mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri
Back to Reff
Mana janji janjimu

Thursday, December 24, 2009

lagu... lagu.....





lama da x upload lagu... ahakss... ni lagu2 yg aku dgr skrg..... ahakss... sape yg xde stok lagu ni... leh laaa donlod.....






already gone- kelly clarkson





meet me halfway-BEP











Tuesday, December 15, 2009

plus transit


kt tol area utara skrg... guna kad plus transit gantikan tiket kuno tu.. ahaksss... nampak cm menarik n praktikal.. tp masa mula2 dgunakan... ermmm superb lembab.... menci aku.... dek kerana touch and go x brape nk ade nilai nye.. terpaksa laa menempuh take and go and the pay nyer lorong...
aku tatao laaa kt area utara je ke dah start guna ni.. sbb member aku kata dia lalu kt sg besi.. still guna tiket tu... IDK... ahakss...
korg tgk pic tu.. korg rase tu kt ne??? ahakss... pada pandangan aku.. cm kt bkt gantang jekkk... ontah laa.... aku sosah jek....
yg penting.. cantik kan jari jemari tu.. wkakakakakak.. larikkk

Monday, December 14, 2009

hubungkait manusia dan buah

Jangan suka mendedah tubuh
Jadilah seperti jagung, jangan seperti gajus.
Jagung membungkus bijinya yang banyak,
sedangkan gajus mempamerkan bijinya yang cuma satu.

Setia terhadap pasangan
Jadilah seperti pohon pisang.
Pohon pisang kalau berbuah hanya sekali seumur hidupnya.

Kecantikan dalaman
Jadilah seperti durian, jangan seperti kedondong.
Durian walaupun di luarnya penuh kulit yang tajam,
tetapi di dalamnya lembut dan manis.
Berbeza dengan kedondong, di luarnya mulus dan berkilat,
tetapi didalamnya ada biji yang berduri.

Jaga kesucian dalam bergaul
Jadilah seperti sengkuang,
walaupun hidup dalam tanah dan selut,
tetapi umbinya tetap putih bersih.

Selalu bertindak adil
Jadilah seperti tandan petai, bukan tandan rambutan.
Tandan petai membahagi makanan sama rata ke biji2nya, semua seimbang,
tidak seperti rambutan, ada yang kecil ada yang besar.

Semakin tua semakin bijaksana
Jadilah seperti cili. Semakin tua,semakin pedas.

Jangan bermuka-muka
Jadilah seperti buah manggis.
Buah manggis bisa diteka isinya dari bahagian bawah buahnya.

Menjadi banyak manfaat
Jadilah seperti buah dada.
Kerana selain bermanfaat sebagai sumber tumbesaran buat anak,
ia mampumenjadi alat rekreasi buat bapaknya juga!

Friday, December 11, 2009

terima kasih datuk (kelakar gilor)

penah korg bace x karangan budak ni... adusss pecah pewot aku.... dr bahasa yg digunakan... dipercayai budak ni dr sabah... ahaksss..... haram jadah btl....so layan....









Thursday, December 10, 2009

launching.....

sabtu lepas... 5/12/09.... bertempt di tg tokong..... tlh berlangsungnya launching projek SIMFONIA II.....

ermmm.. kesemua 26 unit utk fasa II ni.. abes terjual... pada bumiputera.. mmg bumiputera skrg dah excellent..... bgs²... selaras ngan hasrat UDA untuk memberi peluang pada bumiputera utk memiliki hartanah di bandar....

so malas nk cite panjang.... ade laaa beberapa keping gambar yg ade aku lam majlis tu.. kelas sume ngan baju oren... ahakssss..... dah macam penyokong pasukan holland.... dah laaa makanan simple.. tp best.. yg aku paling ske tu.... cream puff... ahaksss.... siokkkkkk
yg tengah tu.. bkn laaa jin lam cite aladin tao... ahaks

team oren

geng keliwon... ahaksss

Tuesday, December 8, 2009

senyuman ragamu~!

+~+hepi nye aku.... bila dia senyum pada aku... even hanya melalui video call.... ermmmm trime kasih kepada teknologi 3G... and maxis kerana menghubungkan kami..... +~+
+~+walaupun antara kami dah xde pape.... tp xsemestinya kami kena bermasam muka... apa yg dah berlalu tu biar laaa... soal jodoh... aku serah pada Tuhan......+~+
+~+bohong laa if aku kata aku x syg kt dia.... syg ahhhh.... tp nk wat cm ne.... aku x tau ape lg aku perlu lakukan.....+~+
+~+siyes... aku hepi tgk dia senyum.. tgk kemanjaan dia.... mmg dia di hati aku.. setiap masa....+~+
+~+ermmm aku doa.... jika dia bukan untuk aku.... pisahkan laa kami... biarkan kami saling berjauhan..... sbb aku xkan mampu lupakan dia..... +~+

Monday, December 7, 2009

postatito.... (tah pape jek)

td tghari... aku dpt parcel... ahaksss from kl.... xmay cite byk korg tgk je laaa alamat tu... di pos menggunakan pos laju..... yg syok tu.. punye skema... siap tulis tu.. produk kesihatan... wakakakkak.... gelak giler aku membace nye..... smp receptionist tye aku....produk kesihatan???? weiii jamu ke??? ahakss



so buka punye buka.... korg tau x ape kt dlm... sender dia mesti laa tao ape kt dlm tu kan~?????


tada.........



KLIFE COLLAGEN....



mende ni.. minah tu janji nk send lama dah... skrg br laaa aku dpt... ahakss.... anyway thanks to leen @ lenot....pasni bole laa aku dpt kulit yg flawless.... jeles nokkk mak tgk kulit ko skrg.... aishhhhhhh


bunuh setan (cite lawak)

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau si isteri menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut kepada suaminya.

'Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kan bang, dengan cara yang betul dan menjaga syarat yangbetul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan'.

Kata si suami 'yerr kerr?' Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan , betul tak sayanggg? sambil ketawa..

Isteri hanya tersenyum panjang. Selang dua hari kemudian, si isteri berkata:

'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
Si suami tersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian, si isteri berkata:
'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
'takpe...tunggulah malam'.

Esoknya si isteri berkata:
'banggg, jom kita bunuh syaitan...bang'
.Si suami diam sambil mengangguk lemah.

Esoknya si isteri berkata
'banggg, jom kita bunuh syaitan... '.
Si suami tiba - tiba marah dan berkata ...........
'Ayang nie nak bunuh syaitan ke atau nak bunuh abang'

Saturday, December 5, 2009

confuse

aku diselubungi perasaan bersalah...
ape korg akan wat bila tau.. rakan sekerja korg jalinkan hubungan dgn someone yg penting dlm ur company....
minah ni plak tanpa segan silu menceritakan kisah dlm kain dia ngan bos tu kt aku... ades... aku pon bertindak sbg pendengar setia..... tp sedikit sebanyak hilang gak rasa hormat aku pada lelaki itewwww.... aku x tau laaa minah ni jenis bengong ke.. ape ke... tp mmg dia cun... body kelas..... gaya pon kemain... aku bajet dia anak org kaya... rupanya anak ikan org kaya... adeiiiiii...
so skrg ni setiap kali aku nampk lelaki itewww aku jd meluat.... minah ni pon... lelaki tu da tua... anak pon da besar... bini dia pon segak... bukan stok2 bini yg selekeh....
pada pandng aku... lelaki ni just nk memain... dia siap ckp. lelaki tu ajak dia tunang laa ape laaa... tp smp skrg habuk pun tarak..... yg pempuan ni pon syok laaaaa.. dimewah2kan.... mana x nye... keje front office jek... tp pakai vogue... enset XPERIA.... aku pon pakai cap ayam... ahaksss
aku pon dpt tau bila terdengar perbualan tepon dia dgn sorg staff ni.... so dpt laaa bace sket2 perbualan diorg... aku tye dia.. ahakss.. memula x ngaku..... tp ayat dia kt aku.. cm mengiyakan jek....
tiap kali bos tu mai penang... sure dia akn cuti atau half day... ahaksss... smlm dia dok cite kt aku... dia p duk ngan lelaki tu... ades... dia bajet aku akan impress... aku senyum jek.... mcm dlm drama lak... bos skandal ngan staf sendiri....
td masa launching tu.. kak eja dok cite ttg dia.. ahakss.. aku diamkan aje.. rupanya diorg pon taw... cuma xtau hubungan tu da smp ke katil.. ahakss... diorg suh aku nasihatkan dia... tp aku sendiri pon x perfect.. aku x berani nk nasihat.. lg pon aku br lg... ape yg leh.. aku jd pendengar setia jek... and mebi dia rasa...dia hebat kot cm tu... ahakss...

Thursday, December 3, 2009

ola oli ku beri nama saudara saudari cikaboom cikaboom...

DEK kerana agak bz... aku xde laaa mase nk online² ni... mase 8 jam kt ofis... fully utilize.... sbb this week (on saturday) ade launching project 2nd phase of SIMFONIA.... rumah teres 3 tingkat superlink... perghhh mmg cun gilos.... harga pon cun abeshhhhh.. kalo aku byk duit aku sambar gak.. rege dia min RM810K (for bumi).. yg max nyer of coz laa juta²... SIOK... ade 6 bilik woooo.... hot cake property tew.. aku pelik mane laa manusia2 ni ade matawang yg banyak utk beli umah mahal2.. aku nk gak berguru ngan diorg...

oleh kerana aku bz.. so aku kurang laaaa memikirkan problemo aku... yg pade aku... just a small piece jek... malas nk pk... benda da lapuk.. da x syok laa nk feeling lebey2... bukan nya aku xlaku... cuma aku jek yg xmau trima sape2... aku prefer menunggu dia... tp dia lak sambil menyelam minum air... ermmm.. aku bg jalan.... menyelam laaa teruss... xpayah minum2 dah air tu.. ahakss... tah pape je ayat aku....

aku rasa cm nk je trus menetap kt penang ni.. ermmm jauh dr segalanya aku rasa cm lapang sket... x serabut.... ari selasa aku p ofis.. as usual... sme tegur.. muka aku nampak sembab.. ades.... nampk lain laa pe la.... mane x nye.. setelah apa yg berlaku.. and aku pon penat balik dr kg... tentu laaaa nampk x bermaya.. ahakss...

aku tgh tgu leen.. lenot... anta kt aku collagen.. cett... tah bile2 laa minah ni.. ahakss.. tp smlm aku try minum cocoa collagen akak ofis aku bg.... pastu aku p bancuh dgn air panas.... aku wat cm nescafe 3 in 1.. wakakakaakak... kena bahan laaa aku smlm.....

weiii nape ekk aku masih igt kt dia...... adesss... cm ne nk bg aku lupa... walau seribu lelaki berdiri beratur kt aku pon... susah aku nk lupa dia... aku dtg penang.. bkn xde org nk kt aku... bkn nk blagak tp betul... ade aku cite gak kt kawan2... dr yg bujang.. smp laa duda.. smp laa laki org..... dr yg keje doktor... smp laa mamat keja kedai makan pon dok ushar aku... nampk cm poyo... tp itulah yg sebenarnye....

duda yg aku kenal tu.. baik giler... tp aku xleh nk lebih2 ngan dia.. aku anggap dia cm abang jek... sakit pening aku dia amik berat... sanggup trun dr island semata2 nk anta makanan utk aku... tp x mampu nk cairkan ati aku... dia pg cameron siap belikan aku strawberry and tah pape lg... dia bg nasihat kt aku.. aku leh dengar ckp dia.... dia suh aku pakai tudung.. aku ckp.. aku perlukan masa.. hehhe... dia x slalu ajak aku kuar.... sbb dia keje as a jurulatih utk asrama juvana under JKM.... then hari dia cuti plak.. dia p latihan navy... sbb dia navy simpanan.. ahaksss... mmg jarang jumpa.. kalo jumpa pon just p mkn... and balik... so kalo nk kata aku wat mcm2 ngan dia tu.. silap laa..

aku kawan dgn doktor pon.. secara kebetulan.. erm... comey gak mamat tu... aku x tau dia doktor... igt biasa2 je... siap ajak aku daftr kursus kawen... dia nk p kursus dgn aku.. ceh tamao aku... bkn aku nk kawen pon.. mmg laa once in a lifetime je.. tp tgu arr dlu.. aku nk p ngan bakal laki aku....... tp bg aku dia ni poyo sket... dia US graduate... ahahahah... ade laa sket2 yg annoying bout him... aku penah cite kt kwn aku fatheem... wakakakaka... dah laa panggil aku BABY.... otak dia... dia slalu nk ajak aku kuar... dia tgl kt georgetown.. tp aku slalu decline... ermmmm takut lak aku 'DI OPERATE' lak nnt.. ahakss.....

ermmm mcm2 arr lg lelaki..xlarat nk cite... nnt ade masa aku cite lg... syok bila kenang2 cite aku dgn mamat penang... tp stkt ni.. blom ade lg arrr mamak on my list.... aku bkn taste diorg kot... hehehhehe....

right now.. sape nk kawan ngan aku... aku layan jek.. since aku pon single..... so sape nk kisah.. bkn ade org amik taw pon.... dan aku pon lbh perlukan kawan... dr cinta wat ms skrg ni... HUSH..HUSH.... I WILL SURVIVE.....~

Monday, November 30, 2009

kisah sedih......

aku balik kg.. dengan penuh perasaan excited.. sbb aku perasan... ade org yg menunggu aku... menunggu kepulangan aku setelah lama x berjumpa... hehehe... mmg aku sgt teruja... bygkan aje.. aku drive dr penang-melaka... 5jam.... giler x??? walaupun aku taw ade org dpt wat lebih cpt dr tu... tp... tu je yg aku mampu... dgn keta Gen2 1.6 ku itew.... lain laa aku pakai caldina ke hape ke.. ahakss..tgu laa.. tu target aku lg 4-5years.. akekekekeeke....

berbalik pade cite tu... aku sbnr nye... lik melaka.. while mak aku... lik kg kt muar... aku beraya dgn bapa angkt aku.. since dia raya sorg2 aku teman kan... kesian dia... dah laa xde anak...... so aku laaa kena tlg dia....

aku tlg kemas2 umah dia..... tujuan utama... sbnr nye kepulangan aku ni... sbb nk berjumpa dgn ex aku... yg da lama x jumpa.... kwn2 yg rapat... mesti tau sal aku penah cite ttg dia.... dlm blog ni pon banyak kisah aku dan dia.....

mase aku kt penang.... dia slalu contact aku.... aku pon jd cair gak.. hehehehe... ye arr.. aku syg dia... syg mati..... tp dia susah sgt nk paham kehendak aku.....

aku xnk cite lanjut... tp balik melaka... wat aku sedar... yg kami ni... xde jodoh sebenar nya... semua nya seakan2 berlawan arus..... mungkin aku harus lepaskan dia..... selama-lamanya,,, tp mcm mana... aku xleh selfish.... memaksa dia sygkan aku... sdgkan dia da jumpa insan lain.... yg kata nya sentiasa bg dia senang ati.. gembira....

dia ingin aku berubah... tp aku xrasa aku akan berubah... selagi dia sendiri mcm tu.. so better aku yg berundur..... aku dah terlalu skt... kami sama2 menyakiti satu sama lain.....

aku sukar nk terima lelaki lain... cinta aku pada dia.. terlalu kuat.... tp aku x sangka dia mampu buat cm tu kt aku.. terkejut gak aku....

aku dah banyak berfikir... masa memula aku excited sgt nk smp melaka.. bila balik... aku excited sgt nk smp penang.. aku rasa tenang sgt.... aku xperlu pk org len kt cni.....

sepanjang perjalanan... aku hanya pasang lagu Munajat Cinta.... lagu yg mmg aku tujukan utk dia..... bila terkenang segalanya... aku jd sedih.... aku sedih aku x mampu bahagiakan dia.... aku xmampu buat dia hepi.... aku ni ibarat beban je buat dia... mungkin dgn undur diri... akan buat dia bahagia.... org lain mampu wat dia hepi... syukur laaa.... utk aku... aku je blom sedia menerima org lain... tp aku akan bahagia lihat dia bahagia... walaupun ati masih syg.. btl laa cinta tu xsemestinya bersatu.....

cuma aku harap kami akan trus bkawan..... utk mohd zamri... sori if aku berkasar..... cinta kite... sy simpan dlm ati... smp mati...... sy harap awk bahagia dia sesiapa sahaja yg awk rasa buat awk hepi... cinta kite xkan kemana2..... thanks sbb blanje sy tgk wayang... walaupun sy asyik nk tertido je.. hheheehe... tu laa kali pertama sy tgk wayang.. setelah kite berpisah.... 3 bln lepas....

aku da start touching ni..... adesssss.. pen off...

Thursday, November 26, 2009

kalut nyeee aku pg ni

+perghhh+
+byk plak dugaan arini+
+1st... time nk kuar duit tu.. org depan tu btl² menguji kesabaran aku.. sbb dia wat machine tu out of service dgn kebodohan dia+
+time beratur... ade plak akak tu tego aku. bj aku tetas... adess kalut aku dibuatnye+
+cepat² aku isi myk.. full tank.. nk lik kg kan+
+check luggage.. xde baju yg sesuai utk ke pejabat.. sme kasual je+
+bila da bayar.. dah blah.. br sedar.. duit aku ilang+
+kalut ahhh+
+time drive.. aku tukar baju (hebat x)+
+baju ni sexy plak tp aku balun je.. sbb xde bawak bj kje+
+nk mtk kt bos utk balik awl tp bos lak da p mane+
+mak aku lak push2 aku.. hangin aku.... aku ni bkn duk kl.. yg akan smp ke melaka kurang dr 1 jam... mau 5-6 jam gak br smp ni+
+ermmm aku mula risau... ade something wrong ke+
+sme serba x kena...+
+so aku mtk ampun n maaf pade semua if ade salah kata terkasar bahasa....+

Wednesday, November 25, 2009

simpton dan raya.. ade kena mengena ke????

3 tanda ANDA semakin tua...

1. baca SMS makin lama makin jauh, KENCING makin lama makin dekat jaraknye...

2. dlu TIDO mengadap muka laki/bini, skrg tido berlaga BONTOT

3. dlu KERAS menunggu, sekarang MENUNGGU keras *winks*

kalo korg da ade simptom2 tu... cepat2 laa bertaubat...
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1430H

maaf zahir batin yek kawan².....(bace dgn nada upin dan ipin)

pade yg balik kg(like me~!) drive careful k~!!! aku ni nk memandu lebih 600KM seorg diri... mmg hardcore btl... hari raye korban.. jgn biarkan diri anda menjadi korban...

Tuesday, November 24, 2009

wanita.. lelaki.....

JANGANKAN LELAKI BIASA , NABIPUN TERASA SUNYI TANPA WANITA,
TANPA MEREKA ,FIKIRAN DAN PERASAAN LELAKI AKAN RESAH,
MASIH MENCARI WALAU ADA SEGALANYA,
APA YANG TIADA DIDALAM SYURGA ?
NAMUN ADAM TETAP RINDUKAN HAWA,
DIJADIKAN WANITA DARIPADA
TULANG RUSUK YANG BENGKOK UNTUK,DILURUSKAN OLEH LELAKI,
TETAPI SEANDAINYA LELAKI ITU SENDIRI TIDAK LURUS ....
MANA MUNGKIN KAYU YANG BENGKOK
MENGHASILKAN BAYANG YANG LURUS,
LURUSKANLAH WANITA DENGAN JALAN
YANG DITUNJUK OLEH ALLAH SWT,
KERANA MEREKA DICIPTAKAN SEBEGITU RUPA OLEH ALLAH,
DIDIKLAH MEREKA DENGAN PANDUAN DARINYA,
JANGAN CUBA MENJINAKKAN MEREKA DENGAN HARTA,
KERANA NANTINYA,MEREKA SEMAKIN LIAR,
JANGANLAH HIBURKAN MEREKA DENGAN KECANTIKAN ,
KERANA NANTINYA,MEREKA AKAN SEMAKIN DERITA,
KENALKAN MEREKA ,KEPADA ALLAH ,
ZAT YANG KEKAL,
DISITU PUNCA KEKUATAN DUNIA !
AKAL SENIPIS RAMBUTNYA ,
TEBALKAN IA DENGAN ILMU,
HATI SERAPUH KACA,
KUATKANLAH IA DENGAN IMAN,
PERASAAN SELEMBUT SUTERA,
HIASILAH IA DENGAN AKHLAK,
SUBURKANLAH IA KERANA DARI SITULAH NANTINYA,
MEREKA AKAN LIHAT NILAIAN DAN KEADILAN RABB,
BISIKKAN KE TELINGA MEREKA
BAHAWA KELEMBUTAN BUKAN SUATU KELEMAHAN,
IA BUKAN DISKRIMINASI ALLAH,
SEBALIKNYA DISITULAH KASIH DAN SAYANG ALLAH,
WANITA YANG LUPA HAKIKAT KEJADIANNYA,
PASTI TIDAK AKAN TERHIBUR,
DAN TIDAK AKAN MENGHIBURKAN,
TANPA IMAN, ILMU DAN AKHLAK,
MEREKA TIDAK AKAN LURUS,BAHKAN AKAN SEMAKIN MEMBENGKOK,
ITULAH HAKIKATNYA
ANDAI WANITA TIDAK KENAL RABBNYA,
BILA WANITA MENJADI DERHAKA,
PASTI DUNIA LELAKI AKAN MENJADI HURU-HARA,
LELAKI PULA JANGANLAH MENGHARAPKAN
KETAATAN SEMATA-MATA,
TAPI BINALAH KEPIMPINAN,
PASTIKAN SEBELUM WANITA MENUJU ILAHI,
PIMPINLAH DIRI KEPADANYA,
JINAKKAN DIRI KEPADA ALLAH,
NESCAYA AKAN JINAKLAH SEGALA-GALANYA DI BAWAH PIMPINANMU
JANGANLAH MENGHARAPKAN
ISTERI SEMULIA FATIMAH AZ-ZAHRA'.
ANDAINYA DIRIMU TIDAK SEHEBAT SAIDINA ALI KARAMALLAHUWAHAH.


aku dpt sajak ni.. dr email... ermmmm terdetik gak ati membacanya.. ahakssss..... member2 slalu kate...... syok nye... bila kawen.. siap suh aku kawen cpt... ermmm aku pon kurang pasti tang mana yg syok tu.... syok dpt membimbing pasangan ke??? aku x rase pon.... aku sendiri mencari lelaki yg mampu lembutkan ati aku yg keras... yg boleh buat aku menurut kata2 nya.. sbb aku gak nk masuk syurga..... kalo setakat kawen tu.. bukti cinta.... and nk main je... ermmm terpesong dah korg ni....

utk yg lelaki.... kalo korg x mampu bimbing isteri... di samping korg pon x betul.. maknanye... korg da gagal....

utk yg pempuan.... dah tempah 1 tiket VIP ke neraka laaa cmtu...

utk aku yg xkawen lg... syurga aku di bawah tapak kaki ibu lg..... ahakss...

kalo difikir2 kan... benda2 ni... x seronok pon kahwin sebenar nyee.... melainkan korg kawen dgn pempuan yg solehah dan kawen dgn lelaki yg soleh....

aku bkn sape2 utk tentukan dosa pahala.. neraka syurga... tp tu laaa teori nya....

Monday, November 23, 2009

alkisah jambatan pulau pinang vol. 2

lagi kisah jambatan pulau pinang.... pade ari sabtu tu... bawak laaa kami ni.. kawan sorg ni yg x pernah dtg penang ni ke belah2 island.... naik je jambatan pulau pinang... aku pon sound...

'ni laa jambatan pulau pinang yg sebenar2 nye'

yg lain balun gelak arrr......

si waniey ni pon ckp laaa.....

'ooooo ni yek... tp nape xde cm bentuk 3 segi tu....'

adesssssssss harus ke aku menjawab??? aku pon kate kt dia....

'yg 3 segi ko tgk kt dlm gambar tu... kt tgh2 syg oiii... ni ko baru kt ujung2 dia... ahakssss....'

dia ckp...

'owh aku igt sepanjg jambatan ade mende tu'

bluwekkkk x larat aku nk gelak lg..... giler arr minah ni... ahakss...

aku harap dia dah pon kenal pulau pinang....

kengkawan bawak dia berjalan ke batu ferringhi... p makan laksa kt sane.. makan rojak...

ermmm heaven siot.. ahakss.. aku sgt suka.... pastu kami pg ke ade 1 empangan tu.. adessss lg sekali laaa ade beberapa kapel yg dok bermadu asmara lam keta.....

member sorg ni... bleh plak ckp...

'weiii ape diorg wat tu... da lentok jek...'

hahahahhah aku gelak je....

saje je bebudak ni benti depan keta tu... so keta kami mcm setentang arr..... ermmm bukan reti bahsa diorg tu.. lg selamba je... tetiba yg pempuan ilang dr pandangan....

waniey pon sound...

'korg pk x ape aku pk..... '

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. ahakss......

then kami p lepak kt padang kota...ermmmm mane laaa lelaki bujang kt penang ni... adesss

alkisah jambatan pulau pinang


ni kisah aku n kawan² ujung mgu lepas..... sorg kawan aku dtg dr melaka... sbb nk menghadiri majlis perkahwinan seorg rakan kt penang ni... ahaksss.. waniey namanye...


aku tatao ni laa 1st time dia menjejakkan kaki ke pulau pinang.. ermmmm giler laa.. umo da 25 thn tp penang pon xpenah p... lawak je aku rase.... dah dtg penang... tentu laaa teringin nk nek jambatan pulau pinang... tu adalah aktiviti wajib... btl x????


member ni bwk laaa dia p berjalan.. pade hari dia smp kt penang... ahakss... smp kt butterworth... naik laaa 1 flyover tu... dia punye laaa wat muka sedih.. syahdu... muka teruja.. muka ala² kartun shin chan laa.... kitorg pon pelik arrr.. apsal arr minah ni.... maka bertanya laa sekalian alam kepadanye....


'woit... ko nape?? berdrama² bagai.... kemain lg... '


dia jwb....


'aku excited arr.... nek jambatan pulau pinang...1st time dowh..'


aku bimbo jap... pastu baru paham... kami ketawa laa bagai nk rak..........


'woi... ni bkn jambatan pulau pinang... ahakss... ni kt butterworth... ko blom naik lg jambatan... tu kt blah sane tu jambatan' sambil tunjuk ke arah kiri...


sedap giler dpt gelak berdekah2 bile ade org excited kemain... mmg drama queen arrrr dia ni.... ade ke dia igt jambatan kt butterworth tu jambatan pulau pinang....mmg laaa ade sket cm jambatan pulau pinang.. tp bukan.. just mini jek.... jambatan ni.. akan lead korg ke 1 tempt.. namanya pantai bersih kot... tempt org mancing.. n merendek.. ahakss... aku takut nk p sane... xmemasal kena cekup... housemate aku slalu gak ajak lepak sane... nyaman dowh.... tp x syok arrr... ramai sgt kapel... dok beromen celah batu... nasihat ikhlas dr aku.. dr korg romen2 kt batu tu... better check in... wat sakit badan... aku yg tgk pon.. sakit gak... ahaksss..


pastu aku cite arr kt kawan kt tempt keje aku.YANA.. dia pon ckp...


'aku pon penah tipu sedara aku time dia dtg penang... dah laa dtg malam... sibuk nk nek jambatan pulau pinang.... ape ade memalam if p island... aku bwk dia nek jambatan kt butterworth tu... aku ckp tu laa jambatan pulau pinang.....'


lg keji minah ni.... ahakss... tp ok pe... nek jambatan ni 50sen jek kt jambatan pulau pinang rm7.... busuk2 pon rm5.20.... sape nk rugi.... aku?? aku pon tamao.....

Thursday, November 19, 2009

biler aku x tau nk pk mende tajuk nk letak mane ini la yg jadi

mgu ni.. aku kena kje on weekend.. since ade exhibition kt gurney plaza.... haremm aku tau kt ne... so time tu laa 1st time aku jejak kaki kt sane....

boleh ke kalo aku nk mintak red carpet n paluan kompang... tp hopefully diorg x nyanyi arr lagu POTONG... hiksss.... kelasss gitew.... ai like..

memula ikut jadual aku kena keje 4ptg-10mlm.. on sunday.. tp ditukar.. 10pg-4ptg.... hari yg same.... ahakss...

so sape2 yg ade kt penang... meh arr dtg... selain mempamerkan muka... ahakss... sape yg nk beli umah tu... atau rase duit byk sgt.. n xtau nk wat pape... kunjungi laaa kami... hiksss..... ermmm ade gak extra income bln ni... yahoo...........

Tuesday, November 17, 2009

laksa lg....








ermmmm ni laaa tujuan kami ke balik pulau..... sbb nk MAKAN LAKSA....
kak fiza.... staff kt UDA Land North ni.. mmg pencinta laksa yg tegar.. heheheheeh.... sanggup tu nk p jejauh semata2 nk makan semangkuk laksa....

cite bermula... bila dia tgk... maria tengku sabri... dlm jalan² cari makan..... melantak mcm best je laksa tu... sbb tu dia pon teringin... korg taw kan... cm ne rupa maria tu time makan... bende x sedap pon jd sedap..... hahahhaah.....

amboi... nk p sane.. mmg adventure laaaa sgt...... abes sme di rentas... maka smp laa kami ke warung tu.......


nama nya..... Laksa Janggus... ahakss situated at Kg Perlis.. di Balik Pulau..... huhuh......


so... now u see the laksa....



now u don't.. ahakssss




pastu.. otw balik... ade lak banjir.. saje je aku snap... ahakss.......




mai balik pulau.. try laa laksa tu.. best...... rm 2 jek semangkuk... cabai tu.. free.. hiksss~!!

dr bkt mertajam ke balik pulau


smlm... boss ajak p ke bkt mertajam.. nk tgk tapak projek... utk Mengkuang Height.... tempt dia sblh ngan Inst. Peguruan Tuanku Bainun... ahakss.. 1st time sampai kt sne... da tgk tapak... pastu kami cari laaa competitor from other company... yg develope kawasan sekitar tu.. ahakss.. jenuh gak menyamar.. ermmm keje aku laa tu... jd pelakon x berbayar.. ermmm for sure... ade talent... ahakssss.....

awal2 lg boss da sound... jgn pakai baju korporat... sbb org tau laa nnt kami ni dr UDA... hikss.... best2.. aku suka bab berjalan.. walaupon ceruk mane pon.. tempat baru kan.. HARUS aku explore.....


dah settle sme... time tu pukul 12 tghari... boss dpt call suh p sales office kt TG TOKONG... blah island saner... aku da senyum2 penuh makne.. ahakss.. yeyehhhh means berjalan lg... so dr bkt mertajam kami p ke island.... sblm tu singgah makan dlu... ermmm like usual... boss arr treat.. xpe.. dia bleh claim balik.....


so pg sales office x laaaa lame mane pon..... tetibe kak fiza suggest sesuatu..... ermmm ape dia suggest?? nnt aku cite kt entry ke dua.. ahakss..... dah laaa kt balik pulau... aku pon tatau kt ne...


maka dr tg tokong.. kami pg laa ke balik pulau... melalui batu ferringhi... and tah mane2... sambil2 tu smpt boss benti kt tepi laut... ermmm nyaman... air lak tgh pasang almaklumlaaa musim tengkujuh....
aku ske kt bt ferringhi ni... ahakss.. mendamaikan... then tgk banyak giler resort... and ade HARD ROCK HOTEL... ehem²... tp kalo nk stay ctu... sediakan laa duit yg banyak.....korg yg xpenah ke sni.. if dtg pon mmg korg akan ske....



ni view laut kt tg bungah...


kami singgah semayang kt masjid terapung d tg bungah kot... ahakssss






pic masjid terapung kt tg bungah


pastu meneruskan perjalanan yg amat laa memeningkan kepala aku ke balik pulau... perghhh bapak jauh... adeyyyy.... aku duk blkg pon cm da mabuk2.. pening bkn kepalang



view dr top of bukit.. kt balik pulau (cantik kannn)

akhir nye sampai gak ke balik pulau..... pastu boss ajak p atas bukit tu... adess.. nyaman wooo.. sejuk.... ahaksss.... sebelum kami meneruskan perjalanan balik ke ofis.... bole... aku tido lam keta... ahakss.. penat......kira aku da travel laa whole penang.. ahaksss

balik umah pon.. trossss lebur..... tido...zzzzzzzzzzz

Friday, November 13, 2009

plz.. plz.. plz.. kamu jgn nakal....


ermmm tepek sekeping gambr yg telah di edit oleh Tuan Loyar (member syok) kt facebook.. ahakss... giler.... nampak nye beliau meluahkan rase x puas ati terhadap kami berlima yg suka tag dia dlm pic yg bukan2 kt facebook.. ahaksss....
yg kt ats skali tu pic aku.. siot je.. tp menten howt okehh....
bawah aku tu ringgo... muka stim...
bwh ringgo tu.. leen.. hot mama... ahakss... pakai baju cap curtain....
sblh leen tu.. aryn... xleh blah.. edit tah pape jekkk
yg bermisai tp ade boobs tu... shiro... wakakaak...
mmg bangang giler.....
berdendam rupanya dia kt kami.. ahakss... utk TL.. ampon.... tag tu ske2 jek.. nk bmanje... heheeheheh

nk kena sentiasa luahkan ke ape aku rase?? xleh paham sendiri????

aku slalu berharap DIA akan sentiasa melayan aku..... ckp bebaik dgn aku... since aku skrg cm byk bagi ruang kt dia.. aku x ganggu gugat idup dia... cm mase kami still kapel... aku lawan kesunyian aku sendiri.... tapi semua x menjadi.. asyk aku je salah...


bila aku hubungi dia... dia kata.. bz... main bola tampar laa ape laa.. aku pon... like.... it's ok... walaupun aku cm nk sangat ckp ngan dia time tu..


chop~!!! ni entry aku yg agak EMO.. setelah sekian lama aku cuba citekan kisah2 gembira... sbb pe?? aku just nk kongsi kisah gembir dgn uols... yg pahit biar aku telan sendiri... tp seriously.. aku hepi gak.. skrg ni cm equal.. happiness and sadness..


si DIA pertikai yg aku hepi je kt penang ni... bkn dr mulut aku sendiri dia dengar... tp melalui apa yg aku post lam blog aku.. adil ke???


DIA x tau ke... yg dia masih lg ade tempt di hati aku.. walaupun antara kami xde ape2 lg... walaupun ada yg cuba mengetuk pintu ati ni.. tp aku x mampu.. xmampu menerima yg lain.. aku tglkan semua... sbb dlm ati ni masih ada dia.. yg aku rasa smp bila2 pon x kan padam dr ati aku... sounds mcm aku ni pecinta setia... ermmm aku bkn laa pencinta yg baik.. pencinta yg setia...... tp aku terlalu syg.... aku sygkan dia...


kenapa laa dia suka nk perli2 aku.. dia x dpt rase ke yg aku ni terseksa menanggung rindu.. da brape bulan kami x jumpa... aku da cuba xnk berbalah.. tp dia kan tau.. aku xsuka org tuduh2 aku.. perli2 aku utk benda aku x buat... esp org tu dia... weii aku syg kt ko... ati aku punya laa berbunga2 bila ko mengaku ko rindu aku... ko sanggup nk sponsor aku balik melaka... ko igt aku x de perasaan terharu ke.... aku bersyukur.. ko masih sygkan aku... ko masih ada perasaan nk kembali pada aku...


aku sendiri pon x sabar nk jumpa ko... bila ko kate ko xbalik kg utk raya haji.. aku membayangkan yg kite akan raye bsama.. walau kejap je.. aku rindu nk tgk ko...lbh 3 bln da xjumpa...


plz... kalo ko dah x syg kt aku.. jgn buat aku mmengharap.. tp kalo ko btl2 syg kt aku... plz... tunjuk kan kasih syg ko... jgn main tarik tali... aku pempuan... ego aku luntur bila ko ada d depan mata....


aku di penang ni mencari rezeki... rezeki aku dsini.. bkn aku nk berseronok2...ko sendiri tau kedudukan aku.. so plz......

Thursday, November 12, 2009

my friend ( cm karangan harem zmn skola)


smlm... kawan aku anta msg... mase aku dok rushing kt carrefour..... ahakss.. mencari sesuatu.. ahakss.. bersama nuha n kawan nuha.. zura..... enset tinggal lam keta.. biler da balik ke keta br aku bace msg tu...


member aku tye...


weiii where r u now??


aku reply...


penang.....


dia tye lg...


doing what????


aku ckp laa...


keje lor..... aku br sebulan kt penang ni.... come laa.... bole ronda²


dia reply lik...


ok nnt weekend aku dtg... ko kerja apa smp kena transfer ni???


aku ckp..


still kt tempt lama.... but kt anak syarikat in penang....


pastu dia kate...


aku skrg keje wif airasia....


aku pon reply...


really?? ko jd stewardess ke???


dia kata..


ya.... nnt aku dtg k.. bwk aku berjalan...



that's msg from kawan aku.. JOANNA JOHN... sape yg sme2 blaja ngan aku time kt ums.. tentu kenal dgn roomate aku yg sorg ni.... anyway dia ni muslim.. she's sabahan... kitorg mmg baik arr mase duk 1 bilik... byk siot kenangan dgn dia.. smp sedikit sebanyak mempengaruhi idup aku.. sbb dia ni jenis x tido mlm.... tp tido siang.. giler kan.. aku igt lg time bulan puasa.. kami x tido 1 mlm.. kami masak2... pastu sahur... dah pg.. br kami tido.. smp kul 2-3 pg... kul 5 dah nk berbuka.. giler.... hahahahaa... smp kelas pon x p.... semua gara2 habit dia....
dia ni senior 1 thn dr 1... tp dia amik course lain laa... mmg dr dlu dia sgt hot... ahakss... sangat suka pada lelaki cina.... lepas abes blaja.. dia keje ngan WWF.. bkn wrestling tu.... kt KK... but then dia folo bf dia p australia.. n jd model kt sane....
thn lepas dia balik msia.. n stay kt USJ... mase aku duk sunway.. slalu gak aku lepak umah dia.. best arr.. kt Casa Subang.. ahaks... best duk kt ctu.. hhehehe...
last aku jumpa dia... rase nye b4 puasa aritu.... dlm bulan 7 kot... aku igt lg time bulan posa thn lepas.. ade ke dia ajak aku p lunch kt KLCC.. giler ape.. aku mmg x pose time tu... ahakss... aku ckp dia xpe arr.. xde muka melayu... kang sia2 aku naik van mayat.. ahakssss
ermmm xsabo nk tgu dia dtg.. hoyehhh...
P/S TU ARR PIC DIA.....




Wednesday, November 11, 2009

alahai laki org...

ishhh aku pelik.. mane laaa org dpt no enset aku.....

terbaru... ade sorg mamat ni.. aku bukan kenal pon dia.. tetiba dia asyk sms aku.... aku malas nk layan...... pastu dia call.. rimas nyeee aku........ wat pe aku nk layan org yg aku sendiri pon xtau mane asal usul nye.... wat abes kdt jek....

bila dia call tu... aku ckp2 je laa.... dia kate umo dia 28 tahun... nama fauzi... kje kt UTM KL... ahakss.... aku ckp kt dia.. btl ke umo 28.. sore cm dah tua.... mmg sore dia cm org tua.... aahakss.. mcm2 cara aku wat utk sakitkan ati dia supaya benti call aku.... dah tu... bg msg... tah pape bahase... aku pon x brape nk paham.. style org tua anta sms korg tau!!!.... aahakss.... bkn nk kutuk org tua.. tp kite dpt laa beza cm ne org 20-an anta msg... bdk belasan tahun anta msg... ngan org tua anta msg....... btl x???? kalo korg x dpt beza aku x tau laa spesis benak ape laa korg ni...

dah tu ske ckp berkias2.. ishhh aku pantang org ckp berkias2 ni.. mau makan maki je kang.... aku slalu tye dia...dia da kawen ke... perghhh x ngaku.... aku pon pasang laa strategi utk bg dia mengaku... seriously.. aku ade instict laaaa if someone tu da kawen ke blom ke....

aku layan je... if dia call.. sbb aku nk dia terperangkap smp dia bgtau dia da kawen.. nahhhh akhrnye terperangkap gak... senang je cara nk perangkap lelaki ni... yg da kawen laa... kalo setakat kapel tu.. aku x reti... nk tau cm ne??? ahakss.. biar laa tu rahsia aku.... so gadis2 cantek out there... sila kaji cara nk kenal lelaki gatal yg da kawen ni.. ahakss... supaya korg x terpedaya....

so berbalik pade cite aku tu.. bila dia ngaku dia da kawen.. aku pon torture laa dia..wakkaakak.. siap nk wat aku bini no 2... igt aku lapar sgt ke nk berlaki... ko ckp pon x betul nk kawen ngan aku... xde maknenyeee.. ehheehehhh... ayat aku senang je kt dia... KITE X SEPADAN... wakakakakaaka.... x sekufu... giler bitchy aku... pastu dia bgtau umur dia..... yg sebenar 32... aku tatau laaa tu benar ke menipu lg.. sore cm pakcik2 dah..... semput2... waaaaakakakakkak (yg tu aku saje tambah)

mlm td... aku tetibe rase nk kenakan dia... biar dia rase sket.... ahakss,,, pukul 11 mlm.. aku send msg kt dia...

abg..... dah tido ke??? good night.. sweet dream...... muahhhh......

giler.... disamping tu aku doa bini dia bace...... ahakssss

pg td... dlm kul 7 dia msg aku...

isteri tanya siapa... dia marah2

aku pon dok menahan gelak.... aku reply

so?? ade kena mengena ke??

dia kate....

isteri marah.... nk tau gak sape...

aku reply

padan la muka

dia reply smula...

ia ke.. t. kasih...

waakakakakak.. aku balas

ala... cari laaa bini lain... kan senang.... sape suh gatal.....

pastu dia reply...

awk nk kawen dgn sy??

ermmm terus aku x reply......

ermmm korg jgn salah paham.. aku bkn nk rosak rumah tangga org... tp kalo laki dia x gatal... x de benda akan jadi... btl x.... aku harap pasni jantan tu serik laa... ade isteri tu hargai... xpayah ni tipu2 isteri pastu tipu pempuan len... utk aku.. aku sentiasa amik langkah berhati2.... utk pempuan len????

Monday, November 9, 2009

sex is not my priority....

ermmm aku nk cite 1 cerita... cewahhh cm nenek kebayan yg howt plak nk cite2 ni...... ni 1 kisah yg berlaku pade aku.... yg membuatkan aku reject abes kt mamat2 foreign ni.... yuck.....~!!

sorry if this entry..... agak lucah....
bebaru ni... aku slalu dpt msg n call dr seorg lelaki... katanya nama dia Tahir.... and he's from EGYPT.... so pak arab laa..... dia skrg stay kt sunway... student... aku suh dia send pic dia kt hp housemate aku... ermmmm muka bleh tahan laa. tp utk seorg student.. he's old enough... jaat aku.... aku x kisah laa if dia really sincere nk kawan2..... aku ok je.... aku leh kawan ngan semua org..... no big deal.....

he kept asking me... bila nk dtg kl.... speaking laa...tp dia leh gak ckp bhs melayu sket2.... dia ckp kt aku.....

money is not a problem for me..... that means dia byk duit la... siap nk bg aku duit tambang utk p kl... Thank God aku kt penang rite now.......

tp semakin lama.. semakin dia berani.... aku jd bengang... dia tye kt aku....

what do u like???

then aku ckp...

i like almost everything....

pastu... dia tye aku lg....

which one is the most???

aku ckp...

i don't know... cannot think of it... since it's already midnight right now...

ehehehehe...
aku cm dpt rase ape yg dia nk bgtau... pastu dia ckp lg....

just tell me.... u need to be sincere...

ehhh xmemasal lak mamat ni... ape kena mengena....

pastu dia kate....

honestly.. i can make u happy more than anybody...

so aku tye...

how???

then dia ckp...

mine is BIG......

Aku nk tergelak tp aku tahan jek... geli siot.... aku pon jawab laaa

so????

dia kate....

i can make u happy.... i can give u satisfaction..... mine is bigger than all malaysians.... so that will makes u happy.....

aku balas balik....

u think wif sex i can only get my happiness.. you're wrong bebeh......sex is not my priority.....

bengang gak aku.... xmemasal......pastu dia tye aku....

so what will make u happy??

aku dah malas nk layan..... bengang babe... bodo punye pak arab.... igt aku giler kt kote dia... panjang sedepa pon aku x heran... wat pe.. bikin sakit je... wakkaakakakakakaka....
pastu aku malas nk dgr dia membebel lg.. mulut ni pon da penat speaking...w akakakakak... aku pon trus letak fon....

pastu dia msg2 aku.... call lg...

ehhh arab jahilliah ni x reti bahase ke.....????

Getus kt dalam ati... (cehhh cm dlm novel lak bahase aku)

so pastu.. aku dah xtahan lg... aku tros off fon... and tido.... xpe... ari ahad gak pown.......

sorry arr babe.. if korg call utk mende cm tu... aku xlyan.... money cannot buy me la.... ahakss.... unless aku syok kt korg... aku pertimbangkan... wkakaakakaka... bitchy giler statement....

Thursday, November 5, 2009

seriously.... i'm tired...

mgu ni... agak penat sket.. sbb aku telah merajinkan diri aku... menolong semua org.... disamping meramahkan diri.... ermmm it's good....

but... i cause me... penat tahap nk mampos.... then every day aku balik umah... without mandi.. tros tido.... but then da lewat2 sket aku bangun.... mandi.. and change to bj tido.... *jgn gatal utk membayangkan... hhehheehehe

bila aku da wat semua... people ske depend pd aku.. ceh... cian kt aku... utk benda2 yg baru pon diorg still mengharapkan aku utk inform them.... utk remind them.. sbb diorg xtau.. katenye.. aku pon pelik.. sape yg baru bekerja dan sape yg da lama bekerja...

sbg contoh.... esok kami akan ade Vacant Possession (VP) kt taman pauh... sepatutnye diorg lebih arif utk sediakan everything... and put together in an envelope... tp.. aku tetibe gatai tangan nk check one by one envelope tersebut... and dapati... ade yg x lengkap... esok if da pg.. mau naya..... itu xde.. ini xde..... aku ske join utk VP ni... ehehhehee... seronok dpt tgk rumah2 baru siap... so aku leh berangan utk memiliki umah... wakkkakakka

ari selasa aku ade meeting dgn arkitek and consultant... we're going to build... 1/2 million ringgit house... kt area permatang pauh.. waduhhh... ermm and they need the idea... rumah macam mana yg boleh dijual.. means marketable.... aku pon membayangkan rumah idaman aku.. heheheeh.... utk area seberang ni.. 1/2 mill punye rumah pon da cukup mewah i guess.... so aku bayangkan rumah tu... dgn balkoni yg ade tempered glass... and all the windows... guna high windows... bkn yg common cm skrg ni.. hikss... dr aku bimbo mengenai ape yg diorg dok bincgkan smp aku jd paham....

sudah nye...

U DO THE MARKETING PLAN.... boleh ke aku nk lari.... ehehehhehehe

Monday, November 2, 2009

special day mase zaman skola2 dlu


terkenang zaman dulu.... ahakss... membawa aku mengimbau zaman skola menengah.. weiii jgn x tau... zaman kegemilangan empayar tu... ahaksss.... aku rase korg sme pon mesti masih terkinang² zaman skola menengah kan.. kan.. kan... sile setuju!!! kalo x.. aku babap montot......


zmn dlu².. kalo ade hari guru ke,.... valentine's day ke... apple day ke.. sweet day ke... time tu laa yg paling dinanti... syok kannnn.. hehhee.. tatao laa skrg ni still ade ke x... budaya2 cm tu kt skola.... ermmmm dah 8 thn aku tglkan skola...


bila valentine's day..... akan dtg laaaa bunga2 yg cantik.. biasa nya roses laaa.... ermmm yg sekuntum dijual RM3.... kot... kalo x silap.... dengan kad kecik2 yg tertera kata2 jiwang... pastu.. tang sender nye.... perkataan paling femes adalah.... SECRET ADMIRER.... wkakakakakaka.... giler!!!!!...... pastu sape yg ade adik2 angkt tu.... abg2 angkat.. dpt laa extra sket.... then kembang2 idong tayang kt kengkawan....

wekk aku dpt byk bunge...... cm tu laa nadanye.. uols



bile time apple day lak... opkos laa dpt epal.... tp aku xske sgt time apple day ni... sbb aku bkn penchenta buah... kalo xdpt pon xpe..... tp if chocolate day ke... aku mau... xkurang gak ade kengkawan yg x brape nk femes tu.... wat deal sesama diorg..... men tukar²... si A bg kt si B... B bg kt si A..... lg giler..... pastu nk bangga2 lak p amik mase nama dipanggil... igt aku xtau ke korg komplot.. wkakakaakakakaka... keji kan....




best laa zaman dlu2.. heheheh... skrg ni.... mmg still leh dpt sme tu... tp perasaan tu xcm dlu... hehehe... siyes aku rindu semua tu.......


jika kau berpindah lagi..... hikss

aku moved ke umah sewa ari sabtu.... adesss.... malas lak aku rase sbb baru nk kenal2... ishhh... penat dah... tahun ni.. da brape kali aku pindah... kalo cite ttg pindah umah tahun 2009 ni... mau 3 hari 3 mlm baru sudah cite nyer.......


ye arr.... nk kena mesra ngan budak2 umah.. ishhh malas da aku ni..... bertukar2 pasangan ni... silap2 leh kena HIV positif.... ahakss.... giler...... motippp laa sgt statement aku.... sungguh berani mati.......

housemate aku ade 2 org..... sorg BELLA sorg lg NUHA...... the sad news aku laa yg paling tua lam umah tu... bella umo 23... nuha lak br 19... hiks..... tp bila da masuk... ok arr diorg ni.. ngam ngan kepala.... aku pon bukan lama kt cni... so mlm smlm... kami p ke Carrefour seberang jaya... saje jenjalan... then siap p ushar tipon... akekekekekkek.... tanya mcm nk beli.... tp padahal.. saje nkw at sakit jiwa dan raga... ahaahahahha.....

senang arr dgn diorg ni... ramah tamah.... xde laaa aku cm susah nk sesuaikan diri.... siap diorg cite ttg jiran2 yg mmg bz body..... yg busy tu plak.. bkn pempuan... yg lelaki nye..... pantang org buka pintu.. dia pon sibuk same.... dgn pakai boxer nyer... yuckkk xselera aku.... da tua.. xmau... wakakkakaakakakaka....

pas p carrefour kitorg balik umah.. pastu borak smp mlm..... last2 semua tido.....

FYI... sme bujang2 lg k.... syok je aku tido mlm td.. siap x sedar alarm da bunyik...... sib bek aku da bese terjaga time tu...... kul 7.30 aku kuar p opis... ade ke 7.45 aku da tercangak2 kt bertam..... ades.... awal nye.... esok kena ubah strategi... aku bangun kul 8 pon xde hal.... kan... kan... kan.....

so kawan² meh laaa dtg cni.... leh aku bwk korg p umah aku... yg x seberapa tu... ni utk gurls je k.. ahakss..... lesbo2 sket......... hikssssss

Friday, October 30, 2009

HARI-HARI CERIA KU...



smlm.... pg bank rakyat dgn kak fiza.... dia pg amik duit pinjaman yg dia wat tu... ngan barang.. iaitu kamera... ahakss.... smart gak kamera tu... 12.1MP.... aku laa yg rasmikan.... amik gambo sane... amik gambo cni... smp kantoi kt ofis aku dok bgambar... siap diorg nk tgk lagi...


wakaakkakka... malu giler.. sbb aku amik pic aku sendiri.. hehehhe.... tebal muka ku ini.....


smlm... abg mus.. yg ske ushar aku kt opis ni... mundar-mandir....kt floor kami ni.... aku pandang je.;.. stiap kali lalu sblh aku... dia senyum.. and say hai.. aku pon balas je cm bese..... yg kelakar tu.. smp sanggup u turn just utk berborak ngan aku.. heheheh.. ade2 je laaa bro ni.... sorry laa bro... ko kecik sgt... aku rase GAJAH bila disampingmu... wakaakaakakakakaka..


so.. layan je laa pic aku... 2 keping jee sudeyyyyy.....


adess lg 1 nk ngadu ttg bos aku... eheheheh.. ngadu laaa sgt...,.bos aku tu sempoi giler.. ades.. aku nek pening ngan dia.. heheheeh... ni 2nd boss ok... big boss pon best.... cm kawan2 jekkk.... arini 2nd bos aku dtg opis dgn kasut crocs dia.... sgt comey.... wakaakakkaakka.. da laa kaler putih... xpaham aku dia ni...... boss aku ni... dia dtg pg... pastu.. dia bercerita..... pot pet pot pet...dia blah... agak2 da nk balik tu.. nampak arrr muka dia.. heeheheheh..



pastu suke ati jek panggil org dgn nama depan mohd... contoh nama aku... TASYA,,,, dia akan panggil mohd tasya... wakakakaakka... pastu if name org tu pon... dia panggil mohd pon... lg best... dgn big boss marketing aku pon dia leh panggil MOHD BOSS.... en fahrul.. sabo je laaa dgn abg boss ai tu k... eheheheheh.....aku kalo dengar je dia panggil mau aku gelak besarr... ades.... aku nk suggest boss aku masuk raja lawak arrr...



cite ttg abg pon ni... smlm dia tye raye haji balik mane.. aku ckp xkemana... kt cni je.. pastu dgn selamba... meh ikut abg balik.. wakkakakakaa... kak shida pon sambung.. kalo ko bawak dia balik.. sanggup ke nk tido luar tiap malam.. wakkkakakaka... da ade bini masih nk menggatal.. pastu siap ckp.. nk ejas aku... cett~!!!!



DIORG² ni laaa yg buat aku rajin nk pg keje.... ahakss... buat aku x rase bosan kt ofis even penggunaan internet dihad kan.... motippp kan... xsuke.. xsuke......



bile laa nk ade event ni..... aku nk cari extra money~!!.....

TETAMU ALLAH

smlm.... dlm kul 2... mak kak zira (makcik yg aku tumpang umah dia kt penang ni) dpt panggilan dr Tabung Haji menyatakan dia dpt pg haji this year... and the flight will be on 2nd nov... which is this coming monday...

ape yg special nye.... makcik ni... aritu tabung haji da call ckp dia x dpt.. sbb kuota da full... so kena tgu next year.... so dia da redha laa.. xde rezeki nk p thn ni.... tup.. tup... dpt call dpt p lak.. tp masa terhad.... tau ari khamis... flight isnin... ishhhh... kalut arr diorg anak beranak

aritu..mase dengar ceramah.. Ustaz Kazim tu ade ckp... kalo Allah kate.. DATANG..... xkira laa apa halangan pon.. tetap kite akan dpt p... mungkin ini laaa salah satu miracle..... dah ditakdirkan beliau menjadi Tetamu Allah tahun ni.... so.... bila kuota da full pon still ada ruang.... Allah Maha Besar.......

utk aku... bila laa yek... cite2 nk pg time muda.... tp kena tgu laaa bila diri da transform... ahakss... skrg ni.. byk jahat dr baik... hikss.....

pade korg yg.. ade ahli keluarga nk pg haji tu.. aku ucapkan... selamat pergi and selamat pulang... semoga dpt haji yg mabrur.... tahun ni raye haji jatuh pada hari jumaat.... maknanyee haji akbar.......

Wednesday, October 28, 2009

corat coret semalam

smlm... aku just pakai kemeja ngan sluar khaki... ahakss.... cm biase jek..... xde arr sexy pon...


tp smlm ramai yg tegur aku.... cute laaa hape lakkk... kembang laa... hahahah.... dah laa balik dr field work... aku da x de keje.. aku p laa borak memula kt lobi dgn abg pon.. pastu kt depan pagar ofis.... hheheheeh... smp laaa kul 5.30.. aku thumb print.. then balik tros....


mase borak ktabg pon.. yg asyik dok panggil aku ATIKAH... aku pon da brape kali ckp.. nama aku natasha.... wakakak.. dia ckp...


erm... abg xpenah ada awek nama natasha.... sbb tu susah nk igt... motiff laaa alasan dia...

pastu dia tye aku.... bila aku nk balik kg... siap suggest kt aku.... ari jumaat tu half day jek... tros balik kg...


aku ckp.. soklan tu sensitip...... lg sensitip dr soklan.... BILA NK KAWEN??? heehehehe.... gelak dia..... dah laaa panggil aku yang... yang......


pastu.... mase nk thumb print b4 balik.... abg mus lak... dok ckp kt abg pon.... cute laaa dia ni..cun....


hahahahah....... aku pon senyum paling manis... dgn gentlemen nyee dia suh thumb print dlu... ahakss... pastu aku tgu kak nazirah.... aku tgk abg mus pg kt kaunter.... pastu dia p borak ngan kak ida kt kaunter... aku dgr kak ida dok sebut nama aku... pastu pandang2 aku... senyum2... cehhh tgh cite ttg aku laa tu....


abg mus tu da laa comey... comey bkn ape.... katik sket... ahakss... aku yg cm giant ni pon dikate comey... cun.... rabun agaknye..... wakakakaka...



p/s... igt x.. aku kate aku da cut my hair.... ni laaa rambut yg baru... hikss.. paras bahu jek..... ni je pic yg aku sempat snap... malu ahhhh~!! hikssss

SONY ERICSSON AINO

SMLM aku p laa teman member aku pg beli enset SONY ERICSSON AINO.. ahakss.. comey sungguh.. kaler putih.. tp yg x syok nyer xde cam depan... so kalo nk 3G.... x leh arr nampak muka org tu... ahakss...

aritu p tgk harga dia RM2K.... tp smlm p dah trun sket... RM1995... ahakss ape lg kawan tu sambar tros...

aku pon sempat laa berangan ngan enset tu.... aku p gatal tangan wat semua setting... nk set kan 3G... sme.... model xde lak lam senarai... aku p call maxis centre.... huhuuhu...

aku sendiri x penah pakai fon latest² ni........ xmampu... hehehe aku ushar² gak fon... kan best if ade org yg sanggup nk sponsor fon... yg murah2 pon xpe... janji ade 3G... heheheeh... demand x????

mengantok mate..... smlm aku tido kul 4 lbh... adess.... mata x ngantok... panas je lam badan.... uwaaa...

arini boss xnk ajak p memane ke???????

Tuesday, October 27, 2009

xtau nk letak title pe......

WADUH... kecapekan....kerana today wat keje kt luar...... so kena panas.... adess.. pening pale....
tp sempat gak pekena mee sup ngan ABC... syyyyyy bos blanje okay~!!!... 1 perkara yg aku ske bila wat keje kt luar is... MAKAN FREE... hiks.... to mr imran.. thanks for the treats.... kt tg dawai.....


hari ni gak 1st time aku nek EXORA.. kete company... tp aku nk komen... x best... x pick up... tension je... bila tekan minyak... keta mengaum cm rimau... takut aku.. hikss...


aku nk tayang pic raye... ahaks.. mase p open house... my uncle kt pagoh, johor....


ni laa satu-satunye pic raye yg aku ade.. ahakss.... yg mane aku???... jgn terperangkap... pakai tudung uols.... huhuhuhu.... pic x brape jelas... sbb aku compress pic tu... malas nk tgu lame utk upload


and tu laa gak meja aku... selerak... siap ade buku puzzle lg... niat nye nk bg seseorg buku tu.. sbb kitorg dah janji nk lawan men puzzle.. sape jumpa words paling byk.... tp semua tgl kenangan yg tersimpan disudut hati paling dalam... hehehe... sebak lak rase.... aku pon da janji ngan diri aku.. aku xnk sedih2 lg.. aku nk hepi sentiasa.....


cermin pon HARUS ade... ahakssss........ yg ijau tu sudu..... wat pe??? lu pk laa sendiri

Monday, October 26, 2009

lawyer... lawyer


IGT X aku penah story ttg lawyer ensem tu.. yg pakai caldina?? sape x igt klik cni...

mase majlis hari raye yg ofis aku wat.. dia dtg.. ahakss... so ade arr pic dia.. akekekeke.... cute x???

yg di sebelah dia tu.. di percayai isterinye... adess... sib bek ko chantek nokkkk.... aku redha ko amik lawyer aku tu.. hikss.....

weekend aku


hari ni aku pakai baju keparat... ades... besar giler... agaknye mase ukur tu.. badan aku besar dr skrg.. ehehehhh... mmg siyes.. aku tgk kak zira pakai ok2 jek... aku da cm matron kt spital... akekekeek... lengan da kalah baju kurung... )_*()*&(^&%$ x kuase aku.. ilang ayu di opis.....


sexy giler baju ni... terdedah leher aku ngan atas dada... ades.... nampk lak lurah2 kang.. sape nk jawab?????

smlm aku p ronda².... niat utama nk cari bilik sewa.. alhamdulillah aku dpt sewa 1 bilik... dgn rege yg ok laa... kt seberang jaya...

pastu.. p mkn².. then terus p ke pacific.... sbb org yg menemani aku ni... nk p tgk enset... memula dia nk cari SONY X1.... tp then ade lak 1 enset tu... baru release ari sabtu... SE AINO... cun siot keler putih.... survey kt pacific.. harga RM2399.... hehehh...aku pon hasut2 arr dia.. ok what.. heheh... dia ni ske benar tuka enset... enset dia pon da cukup canggih dah.. SE C705 kot.... LUPA la model...

SE AINO ni... cam dia 8.1 MP... then ade WIFI... GPS... semua complete laa... ade both touch and cannot touch punye screen.. heheehhee.... cun giler.... aku hasut ckp X1 da lapuk.. org x pakai da.. cam pon br 3.2 MP...

then... da puas survey.. kitorg balik ke SP.. pg kt tesco... kt sane... nah ko... org tu nk bg SE AINO tu RM2000... sbb nye... dia xbrani nk jual enset mahal cm tu kt sane.. xjalan... so 2000 pon kira ok.. ape lg.. kawan tu menggedik dah... ujung mgu ni kate nye nk sambar... pastu ade lg canggih SE SATIO... akekekek... 12.1 MP... waduh... tp rege.... RM3288... wallaaa.... smart gak kaler merah.... ske aku tgk... aku hasut dia lg... dia kate.. xmampu laa yg tu.. ehhehehe.. br taw....

aku ske tgk N97.... smart gak... tp dia xminat nokia.... aku pon kurang gak kenan kt nokia skrg...
seharian bjalan... pukul 9 mlm dia send aku balik.... sbb dia nk msk keje kul 11 mlm.....

ujung mgu ni aku pindah laaa....

Friday, October 23, 2009

bini dato'

aritu.. dok borak2 ngan staff.... biasa laa geng2 keliwon... pastu masuk cite ttg our MD.... aku pon... dah dekat 10 months kt company ni...still aku x penah jumpa his wife...

aku tye laa kt diorg...

wife dato' tu cun x??

diorg pon kate...

ok arr... sweet org nye..... comel... badan lbh kurang mcm ko gak....

so aku pon jwb..

kiranya body cm ni laa taste dato² ekk?? hikss

maka tanpa belas kasihan.. aku telah diperhanjengkan oleh mereka...

ko p balik skrg... biar sejuk sket opis ni!!!!

perlu ke aku ikut arahan itu???

Thursday, October 22, 2009

i LOVE banana


smlm... sementara tgu kak mas p cash kan cheque.. aku dan keliwon² len tgu lam keta....

pastu tah cm ne.. kak sue terpandang 1 advertisment kt batang pokok tu.... MANN CREAM... cm tu laa ejaan dia.... pastu siap ade gambo pisang..... dia ckp arr kt eja...

weii laki ko perlu x MANN CREAM tu.....

eja pon jwb....

setakat ni masih di tahap memuaskan...

aku bantai gelak... wakkakakakakaka.....

mmg x tahan laaa iklan tu....

pastu kak sue kate....

better ko amik no fon tu.. mane tau satu saat ko perlukan MANN CREAM... hehehehe

giler laaa diorg ni

siap ade website utk MANN CREAM NI.... www.ilovebanana.com kalo x silap ako...

cherry berry


masuk hari ni... dah 3 hari aku mengalami.. CHERRY BERRY... tp mlm td KRONIK sket... sbb aku xdpt tido ngan selesa....


aku pon xpasti ape sebab sebenar.....


lam pale otak ni.. ade 2 kebarangkalian... 1st.. sbb aku cherry berry...... 2nd... aku dah TERLALU LAMA TIDO SORG².. wkaakkakkaaka... makanya xbrape nk lena....


STATEMENT berani kerat kuku tu.... btl weiii dah 25 tahun tido SOLO... bile lah gaknye nk tido secara berDUET.....


sape berani nk jawab kan???? adekah aku gatal??? adekah petanda nye sudah sampai SERUAN utk mendirikan ape2 yg boleh berdiri???


ishhh berat².... xmampu nk pk sorg².. rase cm nk bawa diri ke PLANET lain... MARIKH ke.... sbb menurut seorang LOYER.... AIS KACANG di sane sgt lah SEDAP.... tp aku musykil... adekah aku perlu ade PASPORT DAN VISA utk ke sana.... ??? dan adekah H1N1 berleluasa di sane??? dan yg paling PENTING... adekah aku dapat merasa SAMBAL BELACAN disane??? penduduk marikh... sile ROGER aku sebarang maklumat....


dah laaa aku malas nk layan korg....(heheehe motippp sgt)

Wednesday, October 21, 2009

lucah.. siyes... x tipu

hari ni seharian xberada kt opis... sbb nye... byk sgt agenda kt luar... ahakss....

aku, kak sue, kak mas, kak fiza ngan eja p ke alor setar sbb ade customer nk beli unit kondo THE BREZZA kt tg tokong....b4 pg... singgah sg petani sbb diorg nk clearkan cek utk komisyen diorg.. ahakss... pastu pekena rojak.. ngan air jagung... perghhh sodap....

then pg laa kami ke alor setar.... syok gak p ngan diorg... sbb sme sporting.... ahaksss

customer tu quite fussy gak... abes di ajak nye feng shui master... utk tentukan lot mane dia patut beli.. wkakakak... geli ati aku.. bkn aku percaya mende2 cmtu... but it's good utk customer chinese... sbb diorg kan pecaya kt feng shui...nk tau mane sunrise laa sunset laa... kedudukan cermin kt mana laa yg ade ong... pening pale den....

pastu balik dr alor setar p gurun lak.... sbb diorg nk settlekan loan... ahakss... teruja gak aku tgk.. adesssss... sabar natasha... blum masa lg.. ahaksss

then balik kepala batas... p makan laksa... laksa sajorkkk.... ahakss... otw balik ofis... eja ckp la.. sejak kawen.. org sme dok ckp lucah2 jek ngan dia... then eja ni jenis selambe jekk...
dia cite ade org ni tye dia...

sejak kawen ni... nape laaa sore dia makin kecik....

kami sme bimbo gak... ape kena mengena ngan sore kecik...

pastu dia ckp lg... org tu kate..
sore makin kecik.. tp mulut makin besaq....

diorg pon ckp la........ kalo bab mulut makin besaq tu diorg paham..... tp yg sore makin kecik tu x paham...

kak mas menyampuk....

ye laaa mlm² dlm bilik.. xkan nk sore deras....

sme gelak.... pastu eja ckp bkn pasal tu......

aku tetibe gelak.. sbb aku rase aku paham maksud dia... wakakakaakaka.... diorg tye apsal aku gelak... aku ckp la aku paham dah maksud eja tu... abess arrr aku kena bahan.. sbb aku sorg je x kawen lg....

pastu eja sambung....

mana x sore jd kecik... kalo ade jek benda yg masuk lam mulut...

vavi jek ayat dia.... sme gelak arrr 1 keta.. siap suh aku kuar dlu.... hampehhh... btl laa pe yg aku imagine tu... wkaakakkaa...

pastu kak mas ckp...
kalo yg tu.. xyah malam.. siang pon boleh....

siot kan diorg ni????

eja ckp lg....
bayangkan aje kalo karaoke hari2... bleh hilang sore......

akhirnye aku laa yg gelak paling kuat.... rosak minda aku... ahaksss...

inikah contoh dan tauladan??? aku pon xtau... ahakss.. alahai nk kawen gak laa cm ni.... mane tau leh kurangkan bunyi sore yg ala2 guna subwoofer.... ahaksss~!!....

alkisah jogging

JOGGING..... korg tau kan ttg jogging....?? sbb pe org jogging?? to keep fit... and ade gak org yg berangan nk kuruskan badan dgn berjogging....


bebaru ni aku ade bace 1 artikel... mengenai jogging ni....... sbnr nye... jogging ni... x membantu pon korg utk kurangkan berat badan... unless korg jogging non stop 3hours.... br laaa nampak kesan.... so lebih baik laaa korg... lari laju² dr jogging....


just share info...


fikir2kan laaa yerkkkk....

Tuesday, October 20, 2009

amor amor


ni perfume kegemaran aku skrg...


AMOR AMOR... by CACHAREL.....


ahakss.. nape aku ske?? tah... bau dia sweet... ai like.....

DENDANG PERANTAU yg cute

aku bertanye kt mak aku mengenai baju raye aku... yg kate nye siap bln 11 nnt.. ahakss.... raye haji laaa br dpt melaram.. ahakssss

pastu aku ckp la... raye haji cuti dr jumaat smp ahad... boleh ke aku balik....

mak aku tanpa belas kasihan menjawab.... kalo balik jgn mintak duit aku....

ermmmm nampak nye terpaksa laa kensel... ahakss... br ade otak setan ni.. nk mengepau mak aku......

nampak nye mak aku lebih pantas mencantas pemikiran aku... baru aku sedar.... kalo adiputra tu.. diibaratkan mcm body KANCIL.. tp enjin FERRARI... mak aku plak... body BETTLE.... tapi enjin JET PEJUANG...

maka... beraye laa aku diperantauan bln depan...

utk korg yg balik kg... elehh.. aku x heran... raye haji utk org yg pegi haji... org len pg haji.. korg lak sibuk2... heheehhehe.. (PERINGATAN : xde unsur jeles k)