Monday, July 20, 2009

coupleku..adalah.... housemateku/roomateku...

ermmm saje nk bangkitkan isu... isu ape????... isu tinggal serumah dgn couple... ahakss... korg setuju ke x setuju?? komen anda amatlah dihargai...

sebab pe aku bangkitkan?? sbb owner rumah aku sewa tu... nk sewakan 1 bilik.. utk 1 kapel ni.. aku cm x brape nk setuju.. nape x amik perempuan.... and aku jumpa ngan that girl. muka innocent giler... bkn muka² bitch laa... ahakss.. sbb aku kena gak pk my privacy kt umah tu.. dgn safety aku gak.. btl???

ape ekk rasa nya bila tgl serumah.. sebilik... dgn lelaki yg bkn suami anda?? aku bukan nk assume diri aku baik.. tp aku x tinggal dgn bf aku.. and it will never ok... sbb nikmat berjauhan tu lebih manis...

bg aku.. duduk serumah dgn lelaki yg bukan suami korg.. ada mcm² risiko yg perlu ditanggung... aku ade gak ramai kawan² yg praktik bende² tu.. tp aku xde laa nk tegur.. sbb aku sendiri pon terumbang ambing... cuma kekadang aku tye gak.. ape rasanya duk ngan kapel.. sebilik???

ade yg kate... nk jimatkan kos... ermm dah xde pempuan lg ke??

ade lak kate.. dpt belajar utk give and take... mengenali bf tu dgn lebih lanjut... aku xleh trima alasan ni.. WTF????

ade gak kate.. bila kite bersama ni... dpt belajar tanggungjawab... so bila dah kawen senang... hahaha.. mental disorder btl laa...

lg 1 alasan... SELAMAT... tgl ngan bf lebih selamat.. ermmm org jabatan agam islam dtg.. korg pon selamat laaaa..

aku dgr jawapan² tu aku tergelak sorg.. lain org.. lain pemikirannye... jauh beza org dah kawen dgn yg belum... if dah kawen.. gaduh² still leh tahan diri.. xde laa lelaki tu smp nk halau kuar dr umah... tp kalo blom kawen.. korg x pk ke kemungkinan dihalau tu ade... ade kawan² aku mengalaminye... smp xtau nk pg mane... sape yg kutip?? kawan² gak... pastu dah x gaduh.. balik... lik umah.. ishhh lelaki jenis ape tu.. halau² perempuan... nampk sgt nafsu semata... bkn cinta ke hape.... tu yg pts sekejap.. kalo yg putus wat selamanya.. hah... jenuh nk cari rumah baru.. hangkut barang².. bf korg tu nk tolong?? jgn harap... silap² esok dah suh pempuan len 'check in' bilik tu....

aku penah tye kt bf aku.. ttg isu tinggal serumah/sebilik ni.... dia kate org bodoh je wat cm tu.. ahakss.. thank God.. same pemikiran dgn aku.. bila dah kawen... kite dibatasi oleh 1 tanggungjawab.. iaitu suami isteri... dah jadi tanggungjawab utk bertolak ansur sesama suami isteri... aku x kawen lg... tp tu bg aku 1 teori.. tp bila x kawen... xde komitmen.. yg tau nk menang.. aku btl ko salah... aku yg x duk serumah ngan bf aku pon alami konflik cm ni.... kalo serumah.. mau ari² kena halau... wakaakakakakakakaa...

lg 1 pk ttg mak bapak laa.. sure hancur ati mak bapak bila dpt tau benda tu kan??? diorg igt kite ni duk bandar utk cari rezeki.. rupanya sambil menyelam minum air...

bg aku mmg xrelevan... and mintak aku dijauhkan laaa... lg sekali aku tegaskan... aku bkn yer baik... tp ni benda moral n kemasyarakatan.. aku x bawak dr sudut agama... ape jua benda pon.. mesti ada pro and contra.... aku mmg nk duk bersama insan yg aku syg.. tp pas kami dinikahkan.. tanpa ragu utk aku tinggal bersama... xperlu nk diselubungi ketakutan.. ahakss..

6 budak itam komen:

maX said...

gilerrr...x tau ke tu tanda kiamat...tiada segan silu antara bukan muhrim...nampak sangat dah termakan pujuk rayu syaitan laknat!! cakap jer...xkan sbb nak duit sampai lupe batas dosa pahala. huh!

<< s| tED| >> said...

tak de otak ke budak tu. tuan rumah pun 2x5.
nanati kalau orang jabatan agama dtg.. bukan dia 2 org je yg kena.. satu rumah kena..

kau aku dunia ku said...

hahaha
jgn carik pasal..
ngn ko skali kene.
tp kan, eee takot
:)

~natasha~ said...

ahakss... owner tu bkn muslim... indian.. ahakss... so.. yg couple tu laa x tau malu.. ahakss.. dgn indian pon xreti nk malu.. sewa laaa 1 rumah kan.. ahakss

..::Manjung Center::.. said...

hampeh india
ingatkan melayu kui2

~natasha~ said...

owner rumah tu indian.. tp couple yg nk sewa tu melayu... ahaksss..